Programmet er med forbehold om endringer.
Vi oppfordrer deltakerne til å benytte pausene til å besøke våre utstillere.

Legg merke til at det arrangeres Presymposium onsdag kveld, les mer
og et eget NCP-seminar lørdag, les mer.

 

PROGRAM TORSDAG 15. MARS

08.15 - 09.30
Registrering
 
09.30 - 09.40
Velkommen og praktisk informasjon
 
TEMA: PRECONCEPTION DIET/DOHAD
09.40 - 10.20
"The importance of a life course approach to health - focusing on preconception diet"
v/ Nina C. Øverby, Professor, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, UiA
 

10.20 - 10.40
"Til rett tid"– om samhandling med kommunene fmed fokus på forebygging av overvekt
v/ Unni-Mette Köpp, Dr.med, Sørlandet Sykehus HF

10.40 - 11.00
Pause med besøk hos utstillerne
 
TEMA: FODMAP / IKKE-CØLIAKISK GLUTENSENSIVITET

11.00 - 12.00
"Kostbehandling ved IBS – synsing eller evidens?"
v/ Sissi Stove Lorentzen, Haukeland universitetssykehus

12.00 - 13.00
Lunsj
 
PARALELLSESJON VOKSEN PARALELLSESJON BARN

13.00 - 13.30
"I CAN: er livsstils-intervensjon under kjemoterapi mulig?"
v/ Christian Kersten, kreftlege, SSHF

13.00 - 14.00
Matvareallergier hos barn - Bruk av anamnese og blodprøver i utredning av matallergi
v/ Vibeke Landaas, kef, OUS
 
13.30 - 14.00
"God ernæringspraksis i boliger for voksne med utviklingshemming – en del av satsingen Løft for bedre ernæring i Oslo kommune".
v/Kristin Solheim, kef, prosjektleder, Oslo kommune
 

14.00 - 14.30
"Ernæring og pasientsikkerhet - Forebygging og behandling av underernæring i pasientsikkerhetsprogrammet"
v/ Hanne Jessie Juul, kef, kef, Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring

14.00 - 14.30
Behandling av spiseforstyrrelser hos barn og unge i lys av nye retningslinjer
v/ Bettina Turberg Næss, Klinisk ernæringsfysiolog, AHUS
14.30 - 15.00
Pause med besøk hos utstillerne
 
FOREDRAG I REGI AV HOVEDSPONSOR, NESTLÉ
15.00 - 15.25
”Risk of overfeeding and hyperglycemia: How to reach the protein and energy targets"
v/ Henrik Højgaard Rasmussen, Professor i Klinisk Ernæring, Center for Nutrition and Bowel Disease, Department of Gastroenterology, Aalborg University Hospital

15.25 -15.40
”Best Practice and Scandinavian guidelines versus ESPEN guidelines for the critical ill patients”
v/ Mette Holst, Ph.D. Ernæringsansvarlig sygeplejerske, Center for Nutrition and Bowel Disease, Department of Gastroenterology, Aalborg University Hospital
 
15.00 - 15.30
HMO – Human Milk Oligosaccharides, A fascinating milk component.
v/ Linda Tietze, Scientific Advisor, Nestlé
ÅRSMØTE
15.30 - 16.00
Pause og registrering til årsmøte
 
16.00 - 18.30
Årsmøte KEFF
 
18.30 - 19.00
Vi anbefaler litt frisk luft! For eksempel: tur til Kilden, Kristiansands flotte teater- og konserthus eller en spasertur langs strandpromenaden/Odderøya/festningen
 
19.30 - 20.00
Aperitiff med underholdning
 
20.00
Middag



PROGRAM FREDAG 16. MARS

TEMA: KOSTHOLD OG ETIKK
09.00 - 09.40
Industriens bidrag til bedre folkehelse
v/ Runa Spilling, Kef, Orkla
 
09.40 - 10.10
Bærekraftig kosthold
v/ Elling Bere, prof. UIA
 
10.10 - 10.30
Pause med besøk hos utstillerne
 
TEMA: HJERTE/KAR
10.30 - 11.15
"Nye retningslinjer for forebygging av hjerte- og karsykdommer: Hva anbefales om kost- og levevaner, og når trengs medikamenter?"
v/ Tor Ole Klemsdal, Avdelingsoverlege OUS
 
11.15 - 12.00
Nasjonale kostråd om fett - hva er kunnskapsgrunnlaget?
v/ Erik Arnesen, Helsefaglig rådgiver, LHL
 
12.00 - 13.00
Lunsj
 
TEMA: KOSTTILSKUDD OG HELSE
13.00 - 13.30
Vitamin K2 - bevarer Sterke Bein og Fleksible Arterier
v/ Jan Oxholm Gordeladze, Professor Emeritus, UiO
 
13.30 - 14.10
Kosttilskudd, Når, hvor mye og hvor mye er for mye
v/ Helle Margrete Meltzer,Forskningssjef, Dr.philos, FHI og Margaretha Haugen, Seniorforsker, FHI
 
14.10 - 14.30
Pause med besøk hos utstillerne
 
14.30 - 15.30
Handlingsplan for bedre kosthold 2017-2021- KEFs rolle
v/ Guro Smedshaug, Helsedirektoratet
 
15.30 - 15.45
Takk for i år

 

Meetings Logo Powered by WebSite AS