Dr. Sharon Kirkpatrick leads a public health nutrition research program based at the School of Public Health and Health Systems at the University of Waterloo in Canada. Her research primarily focuses on understanding dietary patterns in populations and influences on these patterns, using a systems thinking lens to consider the array of factors at play. Much of her work is aimed at improving methodologies for measuring diet to foster a robust evidence base on the influence of diet on health and the impact of interventions on diet. She has been instrumental in creating freely-available and highly-accessed resources for researchers, including an online dietary assessment primer and a web-based dietary assessment tool. Dr. Kirkpatrick also has longstanding interests in food access among marginalized populations. She was named a Highly Cited Researcher by Clarivate Analytics in 2017 and 2018, and has received merit awards from the National Institutes of Health and the University of Waterloo. Dr. Kirkpatrick holds a PhD in Nutritional Sciences and Master of Health Science in Community Nutrition from the University of Toronto.


   

Jutta Dierkes har master- og doktorgrad i human ernæring fra Universitetet i Bonn,Tyskland. Hun var post doc ved Unilever Research Laboratory i Nederland, og har jobbet som forsker og 1.amanuensis ved Universitetet i Magdeburg, Tyskland, før hun fikk et professorat i ernæringsfysiologi ved Martin-Luther Universitetet. Siden 2006 har hun vært professor i klinisk ernæring ved Universitetet i Bergen. Hennes forskningsinteresser spenner seg fra ernæringsepidemiologi, randomiserte kontrollerte studier, meta analyser, vitaminer, underernæring og hjerte- og karsykdom.


   

Mette Holst, med en baggrund som sygeplejerske har Mette arbejdet med forskning i klinisk ernæring siden 2002. Med sin doktorgradsafhandling i 2010 ”Undernutrition in Hospitals- an evaluation of risk factors concerning the nutritional care process”, tog hun som Forskningsleder for Klinisk Ernæring ved Aalborg Universitetshospital, hul på en række studier indenfor forskellige områder af syges og gamles ernæringstilstand. Igennem årene har Mette arbejdet i forskellige områder indenfor ESPEN, hvor hun har været repræsentant i Education and Practise committee, diverse guidelines programmer og SIG gruppen Acute Intestinal Failure.  Arbejdet indbragte i 2018 ESPEN`s ”Career Acievement Award”. Publikationsmæssigt er det indtil videre blevet til 41 peer reviewed artikler, og en del lærebogskapitler og kliniske vejledninger.


   

Eva Rustad de Brisis jobber som seniorrådgiver i Helsedirektoratet og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo. I Helsedirektoratet har hun ansvar for mat og måltider til barn og unge og har jobbet med utarbeidelse og implementering av nye nasjonale faglige retningslinjer for mat og måltider både i barnehage og skole. Tidligere har hun jobbet i spesialisthelsetjenesten og Oslo kommune med hovedsakelig behandling av overvekt, både konvensjonell og etter fedmekirurgi,  samt forebygging og behandling av underernæring i hjemmetjenesten.


   

Anne-Katrine Lundebye er seniorforsker ved Havforskningsinstituttet og professor II i næringsmiddeltoksikologi ved Universitetet i Bergen. Hun har vært medlem i diverse risikovurderingskomiteer blant annet for Vitenskapskomite for mat og miljø (VKM), EFSA (den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet) og FAO/WHO.


   

Charlotte Peersen har jobbet som kef siden 1980, og har bred erfaring fra ulike deler av helsetjenesten, både sykehus og kommuner, og har også arbeidet som privatpraktiserende kef en periode. Innen hun flyttet til Trondheim for 1 år siden, og begynte i en av to nyopprettede stillinger for kef-er i kommunen, har hun vært lektor ved Ernæring og sundhedsuddannelsen i København, og deretter i Aarhus, og var begge steder koordinator for studieretningen Klinisk Diætist, en profesjonsbachelorutdanning på 3,5 år.  Der har hun i mange år undervist studentene i etikk og fagetikk eller profesjonsetik. Hun har tidligere vært leder av Yrkesetisk råd i KEFF, og har vært pådriver for å få en Arbeidsgsruppe for yrkesetikk genetablert. Charlotte sitter i dag som nestleder i styret i KEFF.

 
   

Harald Nordås har hovedfag (Cand.scient.) i human ernæring. Han har deltaker i Ghana-prosjektet (Fiskeridirektoratet, Senter for internasjonal helse og Universitetet i Accra). Deretter i Næringsmiddeltilsynet og videre over til Mattilsynet. De siste 12 årene som seniorrådgiver i Mattilsynet. I dag er oppgavene i hovedsak knyttet til fremmedstoff i villfisk – både kystnært og fra fiskefeltene i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

       
Meetings Logo Powered by WebSite AS